Svinjsko pečenje u bijelom vinu s češnjakom, komoračem i ružmarinom

Jelo za 6 osoba:

Pripremimo svinjsko meso u komadu.

Dobro ga posolimo i zapaprimo pa uvaljamo u sjemenke komorača (tako da cijelo meso bude prekriveno sjemenkama, 2 žlice sjemenki)

U posudi zagrijemo maslac i maslinovo ulje te pržimo meso dok ne poprimi zlatnu boju.

Nakon što meso dobije boju dodamo mu češnjak, začinsko bilje, vino i komorač; pokrijemo posudu papirom za pečenje i stavimo u pećnicu.

Meso pečemo 1h i 15min te kada bude gotovo izvadimo ga i ostavimo da miruje.

Sa pladnja na kojem se peklo meso sastružemo ostatke pečenja i dodamo maslac i samo dodatno zagrijemo.

Možemo dodati i sitno nasijeckanog češnjaka te sol i papar.

Meso izrežemo na komade i poslužimo na tanjur koji smo ukrasili svježim listovima bosiljka.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kava

3 U 1 LEDENA KAVA U PRAHU (ICE COFFEE)

8,80 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Ostalo

PRIRODNA AROMA U PRAHU - JAGODA 1 kg

90,00 eur/kg

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Sadnice

Sadnice voća

20,00 eur/kom

Kiseli kupus

Koprivničko kiselo zelje/kupus glavica

1,30 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom