Janjeći kotlet s metvicom

Janjeće kotlete (8-12 komada) posipamo solju i parom i dobro utrljamo sitno nasjeckanim listićima metvice.

Na zagrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslaca,1 češanj zgnječenog češnjaka i zajedno sa sitno nasjeckanim listićima metvice propirjamo i te dodamo janjeće kotlete,popržimo ih sa svake strane 3-4 minute,složimo ih na zagrijani pladanj i prelijemo sokom od prženja i ukrasimo grančicama metvice.

Češnjak (1-2 češnja) očistimo i sitno nasjeckamo i pomiješamo ih sa 1-2 žlice limunova soka,1 čašom vrhnja (150g) i dodamo soli i papra po želji te ponudimo uz janjeće kotlete.

Prilog:

Pečeni krumpir ili krumpir s peršinom i miješana salata.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Ostalo

Vanilija i proizvodi vanilije

1,00 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Ostalo

Potražnja mesa, sira, voća i povrća..

0,13 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom