Ponuda

BUČINO ULJE hladno prešano (250ml)

kn  -  75,00/1L

EUR  -  9,38 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Sisačko-moslavačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

100% organsko – bez aditiva i dodataka

Gluten & lactose free

Pogodno za vegetarijance i vegane

Redovito konzumiranje hladno prešanog bučinog ulja:

pozitivno djeluje na rad srca i krvnih žila, kardiovaskularna oboljenja

ublažava poteškoće kod povećane prostate (česta i bolna mokrenja) i upalnih procesa urinarnog trakta

povoljno djeluje na crijevnu floru, ublažava žgaravicu i sindrom iritabilnih crijeva, stimulira rad bubrega

blagotvorno utječe na zdravlje kose (oštećenu kosu, perut i suho vlasište) i kože

VAŽNO: ulje prešamo ccasvaka 3 mjeseca (na pakiranju je naveden datum proizvodnje kako biste znali koliko je svježe, budući to utječe na nutritivnu vrijednost)

Opis:

Bučino ulje dobiva se hladnim prešanjem sjemenki buče golice, orašastog je okusa i zelenkaste boje

Ima blago protuupalno djelovanje i poboljšava imunološke funkcije

Sadrži važne nezasićene masne kiseline – linolnu (omega-6) i ioleinsku (omega-9) – neophodne za održavanje urednog metabolizma stanica, funkcioniranje i razvoj mozga i živčanog sustava i izgradnju zdravih staničnih membrane

Bogato ugljikohidratima, mineralima i bjelančevinama

Obiluje željezom, manganom, magnezijem (1/4 šalice ulja sadrži gotovo pola preporučene dnevne doze magnezija), bakrom, cinkom, selenom te vitaminima C, E, D, K i B.

Djeluje kao prirodan diuretik te pomaže u čišćenju organizma od crijevnih parazita. Pomaže kod zatvora i upale debelog crijeva (kolitisa).

Pridonosi prevenciji oštećenja bubrega uzrokovanih dijabetesom

Preporuka za konzumaciju i čuvanje:

1-3 jušne žlice dnevno, za liječenje povećane prostate može i više, (za postizanje rezultata neophodna je svakodnevna konzumacija), samostalno ili u svježem siru, kefiru, jogurtu, shake-u…

Obogaćuje razne specijalitete kao i jednostavna jela. Izvrsno je u salatama, namazima, umacima, varivima i jelima s povrćem, u tjesteninama, sa kruhom/sirom/krekerima, kao dodatak krem juhama, sladoledu…

Važno: ne izlagati ulje visokim temperaturama (termičkom obradom gubi se značajan dio hranjivih vrijednosti)

Čuvati na tamnom mjestu (ne u hladnjaku). Nakon otvaranja potrošiti u roku 6-8 mjeseci

Preporuka za tretman kose i vlasišta

Nanijeti ulje na vlasište – dobro umasirati u kosu i tjeme. Ostaviti da djeluje 15-20 minuta te zatim isprati (rminimalno 1x tjedno)

Govorimo:

Opis

Početak OPGa seže u davnu 1989.godinu kada je Stanko posadio prve orahe.

Tada su mu uglavnom govorili da je zanesen, nerealan, luckast… Na sreću, Stanko nije mario što drugi govore već što mu kaže srce.

Zahvaljujući velikoj ljubavi i upornosti (a možemo se djelomično složiti pa reći – i ludosti), danas imamo OPG Janković na koji smo vrlo ponosni. Milan je preuzeo ulogu glavnog voditelja gospodarstva, a uz Stankovu mudrost, znanje i iskustvo u pomoć po potrebi priskaču te “ruke daju” i ostali članovi obitelji: Katica, Helena, Josip (Sepi), Katarina x 2, Marko, Branka, Jelena, Sandra, Drago, Oskar i Dorijan.

Naš osnovni pokretač, sredstvo i cilj je ljubav prema prirodi i plodovima kojima nas priroda daruje. Dolina rijeke Une, gdje su polja na kojima uzgajamo heljdu, lan, buče golice i orahe, po svome je sastavu čisto područje bez industrijske proizvodnje, tvornica i drugih zagađivača okoliša (rezultat poslijeratnog iseljenja stanovništva) unatrag zadnjh 20 i više godina…

Glavna misija OPG Janković je sačuvati prirodan proces uzgoja i ponuditi zdrave proizvode korisne za ljudski organizam.

Prirodna prerada i skladištenje predstavljaju određeni izazov jer kao takvi, proizvodi su osjetljivi a njihova svježina odnosno vrijeme prerade usko je vezano uz kvalitetu i nutritivne vrijednosti. Iz navedenih razloga, sjemenke prerađujemo redovito te u ponudi imamo friška brašna (mljevene na kamenom mlinu), kao i hladno prešana ulja sjemenki koje prešamo nekoliko puta mjesečno.

Raduje nas svaka vaša narudžba jer to znači da nismo usamljeni u brizi o zdravlju i prirodi. A razlog za veselje imate i vi jer kupnjom i konzumacijom domaćih proizvoda činite višetruko dobro sebi i drugima:

hranite vaše tijelo zdravim proizvodima koje je stvorila sama priroda

konzumirate kvalitetne i svježe proizvode (domaćoj hrani ne treba puno vremena da dođe sa polja do stola; dok hrani iz uvoza treba znatno više za transport, i pakira se u raznoraznim skladištima/uvjetima, upitno je koliko stoji u nepoznatim halama, ne znaju se uvjeti u kojima je stvarana…)

omogućujete život i opstanak domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

pridonosite održivom razvoju, i očuvanju okoliša

potičete hrvatsku proizvodnju i ekonomiju koja utječe na sve nas.

Sve što nudimo vlastitim rukama sijemo, obrađujemo, pakiramo i isporučujemo, volimo i toplo preporučujemo!

Kupnjom naših proizvoda također potvrđujete da naš trud i rad imaju smisla – a to je najveća sreća. Na tome vam iskreno hvala.

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

150,00 kn/L

Ostalo

Ulje crnog kima hladno prešano 250 ml

100,00 kn/kom