Magareće mlijeko

03.11.2020

Magareće mlijeko je u proteklih nekoliko godina postalo vrlo traženi “ljekoviti napitak”. U središtu pozornosti mnogih roditelja čija djeca imaju problema s alergijama i česte upale dišnog sustava. Magareće mlijeko je po sastavu najsličnije majčinu mlijeku i izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko. Pokazalo se da djeca koja su alergična na proteine iz kravljeg mlijeka jako dobro prihvaćaju magareće mlijeko koje je slatkasto, hranjivo i ne izaziva nikakve alergijske reakcije.

Vjerojatno najvažnija stavka magarećeg mlijeka jest da smanjuju razine kolesterola u krvi, sudjeluju u razvoju mozga, pomažu organizmu da koristi važne vitamine i minerale iz hrane, koje su važne za razvoj i rad svih vitalnih organa. U mlijeku se nalazi i enzim lizozim, poznatiji i kao “antibiotik tijela” zato što ima antibakterijska i antivirusna svojstva te sprječava razne upalne procese u probavnom sustavu.
Mnogi stručnjaci predviđaju da će se u budućnosti adaptirane formule za dojenčad raditi upravo od magarećeg mlijeka, jer je najlaganije za probavu u razvoju i najhranjivije te najsličnije majčinu mlijeku.

Magareće mlijeko sadrži i 60 puta više C vitamina nego kravlje mlijeko, vitamine A, D, E i F, visoke količine magnezija, kalcija, fosfora, kalija, cinka. Možda najvažnija blagodat u ovom hladnijem periodu je i ta da jača imunitet kod djece i odraslih.

Govori se da je magareće mlijeko čuvar zdravlja arterija, alat za vitkost i da sprječava taloženje masnih naslaga na struku. Ukratko, nema kraja medicinskim tvrdnjama koje se vezuju uz magareće mlijeko.

Magarica dnevno proizvede relativno malo mlijeka pa je to mlijeko skupo. Može je se dojiti samo dok hrani mladog magarca i tada je se, uz to, treba oprezno izdajati kako bi i za magarčića ostalo mlijeka. Stoga je razumljivo da je takvo mlijeko veoma skupo. Litra magarećeg mlijeka prodaje se za 400 – 600 kn po litri, a roditeljima se preporučuje da bi djeca trebala uzimati 1 dl tog mlijeka dnevno.

Ponudu magarećeg mlijeka možete pronaći na našem portalu.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom