Projekt eko-egzotični voćnjaci

02.02.2022

Obiteljsko gospodarstvo Šulog d.o.o. uzgajivači egzotičnog voća i povrća koje i izvoze, popularni Exotic King od nedavno svim zaljubljenicima u egzotično voće i povrće omogućuje da unajme voćnjak u kojem će saditi egzotične kulture prema osobnim željama i potrebama, poštujući pravila ekološkog uzgoja, te bez velikih briga uživati u njegovom urodu.

Sjajna prilika za sve koji imaju želju imati svoj voćnjak, no nemaju vlastitu parcelu.

Kao spas od brze i stresne svakodnevice u gradu, korisnici mogu posjetiti i unajmiti voćnjake budućnosti u mirnoj zelenoj oazi u Gornjoj Podgori na Medvednici.

Riječ je o konceptu virtualnih voćnjaka koje korisnici kreiraju na već zasađenim, ali i novim površinama. 

Korisnici uređuju i prate razvoj biljaka u dogovoru s bračnim parom Šulog.

Sve se radi prema želji onoga tko je unajmio postojeće voćke ili nešto dodatno zasadio: od toga da li će voće sami brati ili će ono biti ubrano za njih i zatim dostavljeno na njihovu kućnu adresu. 

Zakupac ima pravo otkupiti više voća od onoga koje je rodilo na njegovim stablima, također može ponuditi da se njegovi viškovi otkupe ili  prerade u trenutno dostupne proizvode poput pekmeza, pive, hladno prešanih sokova, smrznute pulpe, likera, rakije ili sladoleda.

Osnovni je benefit da korisnik sam bira koje voće želi da se posadi na njegovim Urbanim eko-egzotičnim površinama većim od 4 hektara na kojima trenutno rastu indijanske banane, te mongolske i sibirske borovnice. 

Naravno, na tim se površinama može saditi i feijoa, pekan orah, mini kiwi, yuzu naranče, kineski dud, mongolska trešnja, pistacija, goji, aprimira, aprikira, aprisali, ali i poznato voće poput breskve Paragajke, te povrće poput Gorke dinje, Aloa Vere, Rabarbare itd. 

Primarna je intencija ostati egzotičan koliko god je to moguće. Uzgoj se neprestano prati. Rezultat je organski uzgojeno voće i povrće jedinstvene arome i okusa. 

Naravno, u vrtovima se uzgaja i voće i povrće ovisno o potrebama korisnika i njihovih kućanstava.

Korisnicima se nudi mogućnost da sami odluče hoće li u svoj vrt dolaziti subotom kako bi brali voće koje je dozrijelo ili će izabrati opciju dostave

Urbani eko-egzotični vrt s voćkama može unajmiti svatko tko se registrira i plati najam za 10 godišnjih biljaka u rodu, koji godišnje iznosi 960 KN za količinu od 1 do 10 komada, 800 KN za 11 do 20 komada, te 700 KN za preko 21 kom!

Za 1-10 komada BANANA starih do 5 godina najam iznosi 450 KN, za 11-20 komada 300 KN i preko 21 komada 200 KN GODIŠNJE.

Za tek zasađene BANANE, u količini od 1-10 komada, najam iznosi 150 KN, od 11-20 komada 100 KN, a od 21 komada na više 60 KN GODIŠNJE.

Za tek zasađenu SIBIRSKU BOROVNICU plaća se 50 KN, dok za one u rodu od 10 godina najam iznosi 300 KN GODIŠNJE.

Naravno, veća količina iznajmljenih stabala podrazumijeva cijenovni popust, koji će uskoro biti definiran.

Investiciju je moguće OSIGURATI kod osiguravajućih kuća pod sljedećim uvjetima: za stabla u rodu starosti do 10 godina osiguranje iznosi po biljci 160 KN, dok za biljke do 5 godina starosti osiguranje iznosi po komadu 23 KN. 

Za stabla bez uroda nema osiguranja.

U interakciji s Exotic Kingom jednostavno se može pratiti kako voće napreduje, naručivati ga, razmjenjivati iskustva, educirati se i dr.

Ako korisnici zažele i sami zaprljati ruke u pljevljenju, košnji trave ili iskusiti berbu, stručni tim će im rado ustupiti vrtlarski alat i pomoći u berbi. 

Svi korisnici koji odaberu paket „Moj voćnjak“ dobivaju rezervacije u piknik zoni i paket za roštiljanje, uz mogućnost edukacije o zdravom načinu života koje je naravno, nezamislivo bez egzotičnog voća. 

Korisnici  imaju pravo posjetiti nasade u bilo kojem trenutku, bez najave. 

Cijeli proces uzgajanja voća ili povrća u stvarnosti će voditi Šulog d.o.o.(Exotic King) s kooperantima.

Prijave se šalju na mail adresu: sulog@sulog.hr, a uskoro će se moći registrirati i putem aplikacije.

Osigurajte si siguran izvor zdrave hrane bez elementarnog uvjeta da posjedujete vlastitu zemlju na kojoj morate svakodnevno raditi. Požurite jer broj slobodnih parcela je ograničen.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tanki rezanci za juhu

DOMAĆA TJESTENINA OD PIROVOG BRAŠNA I DOMAĆIH JAJA

2,00 eur/kg

Prepeličja jaja

Jaja Japanskih Prepelica

0,20 eur/kom

Roze vina

Sagul Rosé

8,63 eur/kom

Batat

BATAT

1,59 eur/kg

Eko proizvodi

Ekološki uzgojen lješnjak

8,63 eur/kg

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

2,12 eur/kg

Ostalo

Marinirane kozice

0,01 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Ostalo

Orasi

8,00 eur/kg

Eko proizvodi

Prirodni biljni sirupi

9,95 eur/kom

Juneće meso

15 kom JUNICA - Simentalka

1,99 eur/kom

Ostalo

Čvarci Fra Luka

15,93 eur/kg

Avokado

BIO Avokado

7,57 eur/kg

Bagremov med

Med-bagrem

7,96 eur/kg

Meso peradi

Eko piletina

3,32 eur/kg