Crni rižoto

Sipu (1,2 kg) operemo,osušimo,odstranimo im tamnu kožicu i kost,a vrećicu s crnilom pažljivo izvadimo (da se crnilo ne razlije) i sačuvamo.

Luk (200g) očistimo i narežemo, a češnjak (3 režnja) i peršin (2 grančice) koji usitnimo.

Sipu narežemo na kolutiće, te u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje (1dl), dodamo sitno isjeckani luk,češnjak,peršin i narezane sipe.

Začinimo po želji.

Kratko pirjamo,dodamo umak od rajčice (50 g), zalijemo vodom i pirjamo dok sipe napola ne omekšaju.

Dodamo očišćenu i opranu rižu (300g) pa dolijevamo vodu ili riblju juhu toliko da tekućina prekrije rižu.

Kuhamo na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad riža omekša umiješamo crnilo iz vrećice.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom