Crni rižoto

Sipu (1,2 kg) operemo,osušimo,odstranimo im tamnu kožicu i kost,a vrećicu s crnilom pažljivo izvadimo (da se crnilo ne razlije) i sačuvamo.

Luk (200g) očistimo i narežemo, a češnjak (3 režnja) i peršin (2 grančice) koji usitnimo.

Sipu narežemo na kolutiće, te u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje (1dl), dodamo sitno isjeckani luk,češnjak,peršin i narezane sipe.

Začinimo po želji.

Kratko pirjamo,dodamo umak od rajčice (50 g), zalijemo vodom i pirjamo dok sipe napola ne omekšaju.

Dodamo očišćenu i opranu rižu (300g) pa dolijevamo vodu ili riblju juhu toliko da tekućina prekrije rižu.

Kuhamo na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad riža omekša umiješamo crnilo iz vrećice.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg