Crni rižoto

Sipu (1,2 kg) operemo,osušimo,odstranimo im tamnu kožicu i kost,a vrećicu s crnilom pažljivo izvadimo (da se crnilo ne razlije) i sačuvamo.

Luk (200g) očistimo i narežemo, a češnjak (3 režnja) i peršin (2 grančice) koji usitnimo.

Sipu narežemo na kolutiće, te u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje (1dl), dodamo sitno isjeckani luk,češnjak,peršin i narezane sipe.

Začinimo po želji.

Kratko pirjamo,dodamo umak od rajčice (50 g), zalijemo vodom i pirjamo dok sipe napola ne omekšaju.

Dodamo očišćenu i opranu rižu (300g) pa dolijevamo vodu ili riblju juhu toliko da tekućina prekrije rižu.

Kuhamo na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad riža omekša umiješamo crnilo iz vrećice.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom