Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L