Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Eko proizvodi

OPG Čenić Danijel, eko čaj i prah divljeg šipka

21,00 eur/kg