Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

1,00 eur/kom

Bijela morska riba

9,29 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

14,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

2,00 eur/kom

Ostalo

9,00 eur/kom

Sušene mesne prerađevine

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

18,00 eur/kom

Meso divljači

13,27 eur/kg

Vosak

1,00 eur/kom

Poklon paketi

15,00 eur/kom