Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom