Kokošja juha

Prije spravljanja juhe bitno je znati da je bolja i ukusnija ako je kokoš starija.

Kokoš prvo očistimo i operemo te položimo u posudu s hladnom vodom u koju smo prethodno stavili mrkvu,papar u zrnu, sol, celer,peršin i luk koji smo prethodno malo popržili.

Kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša, te juhu procijedimo.

Može se dogoditi da juha bude dosta masna, ako se to i dogodi pustimo ju da se malo ohladi te sa površine žlicom odstranimo višak masnoće.

U čistu juhu možemo ukuhati rezance ili nasjeckati na manje kockice povrće koje smo kuhali u juhi.

Prilikom posluživanja juhu u tanjuru možemo ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg