Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom