Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg