Teleći odrezak sa krumpir pireom

Recept za 4 osobe

Teleće odreske istucite batićem, posolite i zarežite ih malo pri kraju da se ne uviju prilikom prigotovljavanja.

Posolite ih i jednu stranu pobrašnite.

Kada se masnoća u tavi ugrije, pobrašnjenu stranu popržite prvu pa nakon nekoliko minuta okrenite odrezak na drugu stranu.

Kada odrezak porumeni, izvadite ga i poslužite na tanjur.

Krumpir ogulite i isjeckajte na jednake kocke.

Stavite ga kuhati.

Kada krumpir omekša, ocijedite ga i izgnječite.

Dok je krumpir još uvijek vruć, lagano sipajte mlijeko, ubacite maslac i posolite ga.

Napomena: Ako želite začinjeniji pire, možete ubaciti i malo curryija.

Vrijeme potrebno za prigotovljavanje: 45 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom