Domaći rezanci s lososom

Lososa (400g sušenog ili u ulju) narežemo na rezance.

Luk (120g) očistimo i sitno narežemo.

Češnjak (3 režnja) i peršin (1 svežanj) sitno nasjeckamo.

Svježu rajčicu (100g) kratko stavimo u kipuću vodu, ogulimo im kožu i izvadimo sjemenke te ih zatim narežemo na kockice.

Kapare (30g) sitno iskosamo.

Tjesteninu (400g domaće široke tjestenine-tagliateli) skuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Pripremimo ostale potrebne namirnice.

Maslac (60g) i ulje (0,4 dl) zagrijemo na zagrijanoj tavi i stavimo pržiti narezani luk,dodamo češnjaka,rezance lososa,pripremljenu svježu rajčicu narezanu na kockice i kapare.

Sve malo propirjamo,zatim pobrašnimo,i dodamo soli,papra ,limunovog soka (1-2 limuna) pa prelijemo bijelim vinom (0,8 dl) i ribljim temeljcom (1 dl).

Umak pospemo peršinom i poklopljeno propirjamo 15 minuta.

Kuhanu tjesteninu prelijemo polovicom umaka i kratko propirjamo tako da tjestenina dobije okus lososa.

Propirjanu tjesteninu složimo na ugrijani tanjur i prelijemo umakom.

Uz tjesteninu poslužimo ribani sir.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

2,40 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg