Domaći rezanci s lososom

Lososa (400g sušenog ili u ulju) narežemo na rezance.

Luk (120g) očistimo i sitno narežemo.

Češnjak (3 režnja) i peršin (1 svežanj) sitno nasjeckamo.

Svježu rajčicu (100g) kratko stavimo u kipuću vodu, ogulimo im kožu i izvadimo sjemenke te ih zatim narežemo na kockice.

Kapare (30g) sitno iskosamo.

Tjesteninu (400g domaće široke tjestenine-tagliateli) skuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Pripremimo ostale potrebne namirnice.

Maslac (60g) i ulje (0,4 dl) zagrijemo na zagrijanoj tavi i stavimo pržiti narezani luk,dodamo češnjaka,rezance lososa,pripremljenu svježu rajčicu narezanu na kockice i kapare.

Sve malo propirjamo,zatim pobrašnimo,i dodamo soli,papra ,limunovog soka (1-2 limuna) pa prelijemo bijelim vinom (0,8 dl) i ribljim temeljcom (1 dl).

Umak pospemo peršinom i poklopljeno propirjamo 15 minuta.

Kuhanu tjesteninu prelijemo polovicom umaka i kratko propirjamo tako da tjestenina dobije okus lososa.

Propirjanu tjesteninu složimo na ugrijani tanjur i prelijemo umakom.

Uz tjesteninu poslužimo ribani sir.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L