Domaći rezanci s lososom

Lososa (400g sušenog ili u ulju) narežemo na rezance.

Luk (120g) očistimo i sitno narežemo.

Češnjak (3 režnja) i peršin (1 svežanj) sitno nasjeckamo.

Svježu rajčicu (100g) kratko stavimo u kipuću vodu, ogulimo im kožu i izvadimo sjemenke te ih zatim narežemo na kockice.

Kapare (30g) sitno iskosamo.

Tjesteninu (400g domaće široke tjestenine-tagliateli) skuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Pripremimo ostale potrebne namirnice.

Maslac (60g) i ulje (0,4 dl) zagrijemo na zagrijanoj tavi i stavimo pržiti narezani luk,dodamo češnjaka,rezance lososa,pripremljenu svježu rajčicu narezanu na kockice i kapare.

Sve malo propirjamo,zatim pobrašnimo,i dodamo soli,papra ,limunovog soka (1-2 limuna) pa prelijemo bijelim vinom (0,8 dl) i ribljim temeljcom (1 dl).

Umak pospemo peršinom i poklopljeno propirjamo 15 minuta.

Kuhanu tjesteninu prelijemo polovicom umaka i kratko propirjamo tako da tjestenina dobije okus lososa.

Propirjanu tjesteninu složimo na ugrijani tanjur i prelijemo umakom.

Uz tjesteninu poslužimo ribani sir.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Sadnice

Sadnice voća

20,00 eur/kom

Njega lica

KLEOPATRA,Krema za lice za sve tipove kože.

15,00 eur/kom

Bijela morska riba

Potražujem ribu

9,29 eur/kg

Gin

IGUANA GIN

29,20 eur/L

Kravlje mlijeko

Svježe mlijeko

0,13 eur/L

Eko proizvodi

EKO rezanci - Široki

13,27 eur/kg

Vrganji

Vrganji

12,61 eur/kg

Eko proizvodi

Endivija

3,50 eur/kg

Gotovi proizvodi

Domaća šunka za pizzu

9,00 eur/kg

Meso divljači

Meso divljeg vepra

0,01 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Sok od aronije - 100% matični

7,00 eur/L

Bukovače

BUKOVAČE

5,00 eur/kg

Ostalo

Trešnjina kvasina

0,00 eur/L

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Teleće meso

Teletina - prodaja teladi autohtone pasmine Lička Buša za obradu ili rasplod

5,00 eur/kg