Složenac od poriluka

Poriluk i mrkvu očistimo i operemo.

Bijeli dio poriluka nasjeckamo na komadiće dužine 3-4 cm, a mrkvu na tanje kolutove te zajedno kuhamo 5 minuta u kipućoj slanoj vodi, ocijedimo i bacimo u tavu na kojoj smo zagrijali ulje i prepržimo par minuta.

Dodamo vodu, mljevenu crvenu papriku i pustimo da krčka na laganoj vatri.

Rižu moramo dobro oprati i dodati u poriluk te promiješati.

Odmah potom možemo dodati rajčicu i začiniti po želji.

5 minuta prije nego je riža gotova maknemo ju sa vatre te prebacimo u lim posipamo parmezanom i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 5-7minuta.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom