Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Njega lica

Kraljevski Anti-age serum od Ruže

25,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom