Juha od potočarke

Za ovu juhu potrebno je:

4 mlada luka

2 češnja češnjaka

1 mladi krumpir

200 g potočarke

1 l vode

maslac

sol, papar

1 žličica kuruznog škroba/gustina (opcija)

kiselo ili slatko vrhnje

maslinovo ulje

Priprema:

Na malo ugrijanog ulja i maslaca dodati mladi luk narezan na kolutiće (i bijeli i zeleni dio), nakon 2-3 minute dodati protisnuti ili nasjeckani češnjak te krumpir narezan na malene kockice. Posoliti, popapriti i uliti malo vode, toliko da prekrije sastojke.

Kada krumpir malo smekša uliti ostatak vode i pojačati vatru.

Kada juha prokuha dodati 1-2 žilčice maslaca a kada se maslac otopi dodati i potočarku. Promiješati da potočarka povene, maknuti s vatre pa juhu izraditi štapnim mikserom.

Vratiti na laganu vatru i samo kratko prokuhati, a ako želite gušću juhu možete dodati gustin pomiješan s malo vode i kuhati još minutu-dvije.

Poslužiti s kiselim ili slatkim vrhnjem.

Dobar tek!

COOKam i guštam

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom