Teleći odrezak sa krumpir pirom

Recept za 4 osobe

Teleće odreske istucite batićem, posolite i zarežite ih malo pri kraju da se ne uviju prilikom prigotovljavanja.

Posolite ih i jednu stranu pobrašnite.

Kada se masnoća u tavi ugrije, pobrašnjenu stranu popržite prvu pa nakon nekoliko minuta okrenite odrezak na drugu stranu.

Kada odrezak porumeni, izvadite ga i poslužite na tanjur.

Krumpir ogulite i isjeckajte na jednake kocke.

Stavite ga kuhati.

Kada krumpir omekša, ocijedite ga i izgnječite.

Dok je krumpir još uvijek vruć, lagano sipajte mlijeko, ubacite maslac i posolite ga.

Napomena: Ako želite začinjeniji pire, možete ubaciti i malo curryija.

Vrijeme potrebno za prigotovljavanje: 45 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg