Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom