Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom