Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom