Ovčetina s kupusom

Glavicu luka očistimo i sitno nasjeckamo.

Meso (1kg ovčjeg mesa-rebra) operemo i posušimo kuhinjskim ubrusom te ga narežemo na komade srednje veličine.

Na zagrijanom ulju (4 žlice ulja) stavimo nasjeckani luk i kad dobije zlatnožutu boju dodamo meso i sve zajedno ostavimo da se pirja na laganoj vatri.

Kupusu odstranimo vanjske listove, operemo ga i narežemo na krupnije komade i dodamo mesu koje se pirja.

Posolimo i popaprimo po želji i dodamo 4 narezane rajčice i 4-5 režnja češnjaka.

Poklopimo i pustimo da se lagano kuha 2-3 sata.

Za vrijeme kuhanja dolijevamo toplu vodu po potrebi.

Dok se kupus kuha ne miješamo ga već povremeno protresemo posudu.

Pred kraj kuhanja kad meso i kupus omekšaju dodamo zapršku i pustimo da provrije još jednom te maknemo sa vatre.

Uz kupus možemo dodati kuhati i krumpir u komadu.

Zaprška:

Na zagrijano ulje (1 žlica ulja) dodamo brašno i neprestano miješajući lagano ga popržimo i dodamo crvenu mljevenu papriku i malo mlake vode te sve dobro promiješamo.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg