Ovčetina s kupusom

Glavicu luka očistimo i sitno nasjeckamo.

Meso (1kg ovčjeg mesa-rebra) operemo i posušimo kuhinjskim ubrusom te ga narežemo na komade srednje veličine.

Na zagrijanom ulju (4 žlice ulja) stavimo nasjeckani luk i kad dobije zlatnožutu boju dodamo meso i sve zajedno ostavimo da se pirja na laganoj vatri.

Kupusu odstranimo vanjske listove, operemo ga i narežemo na krupnije komade i dodamo mesu koje se pirja.

Posolimo i popaprimo po želji i dodamo 4 narezane rajčice i 4-5 režnja češnjaka.

Poklopimo i pustimo da se lagano kuha 2-3 sata.

Za vrijeme kuhanja dolijevamo toplu vodu po potrebi.

Dok se kupus kuha ne miješamo ga već povremeno protresemo posudu.

Pred kraj kuhanja kad meso i kupus omekšaju dodamo zapršku i pustimo da provrije još jednom te maknemo sa vatre.

Uz kupus možemo dodati kuhati i krumpir u komadu.

Zaprška:

Na zagrijano ulje (1 žlica ulja) dodamo brašno i neprestano miješajući lagano ga popržimo i dodamo crvenu mljevenu papriku i malo mlake vode te sve dobro promiješamo.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg