Janjeći kotlet s metvicom

Janjeće kotlete (8-12 komada) posipamo solju i parom i dobro utrljamo sitno nasjeckanim listićima metvice.

Na zagrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslaca,1 češanj zgnječenog češnjaka i zajedno sa sitno nasjeckanim listićima metvice propirjamo i te dodamo janjeće kotlete,popržimo ih sa svake strane 3-4 minute,složimo ih na zagrijani pladanj i prelijemo sokom od prženja i ukrasimo grančicama metvice.

Češnjak (1-2 češnja) očistimo i sitno nasjeckamo i pomiješamo ih sa 1-2 žlice limunova soka,1 čašom vrhnja (150g) i dodamo soli i papra po želji te ponudimo uz janjeće kotlete.

Prilog:

Pečeni krumpir ili krumpir s peršinom i miješana salata.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg