Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Ostalo

Vinjak

30,00 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg