Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pitahaya

Pitahaya Crveno Crvena slatka sočna-najbolja koju ste ikad probali

13,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Vodnjanska Buža 0.5 l

18,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Matični sok od aronije

10,00 eur/L

Iznutrice

Potražujemo goveđe iznutrice

0,13 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Konzervirane masline na domaći način

4,65 eur/kom

Kava

3 U 1 LEDENA KAVA U PRAHU (ICE COFFEE)

8,80 eur/kg

Trešnje

Trešnje

10,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Ulje konoplje

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE 500ML

13,01 eur/kom

Jagode

Physalis - peruanska jagoda

1,92 eur/kg

Ovčji sir

Ovčji sir

10,00 eur/kom

Ostalo

Pirovo integralno brašno

3,00 eur/kg