Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maline

Maline

60,00 kn/kg

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Energetske pločice

BIO proteinska pločica - MIX paket / 15kom

225,00 kn/kom

Ostalo

Magareće mlijeko

200,00 kn/L

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

50,00 kn/kg

Ulje od smilja

Kvalitetno ekološko ulje smilja

1000,00 eur/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Tinktura

Tinktura od industrijske konoplje 100 ml

100,00 kn/kom