Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Njega lica

Kraljevski Anti-age serum od Ruže

25,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom