Ljuta salata od prosa sa cvjetačom

Proso (150g) operemo vrućom vodom u gustom cjedilu.

Stavimo ga u posudu za kuhanje sa juhom od povrća i pustimo da provrije otklopljeno.

Poklopljeno kuhamo na slaboj vatri 20-30 minuta.

Cvjetaču (400g) operemo i razdijelimo na cvjetiće.

Cvjetiće stavimo u mrežicu za kuhanje.

U posudu nalijemo vode i poklopljenu cvjetaču kuhamo 12-14 minuta da ostane al dente, apotom ju ohladimo.

Meso rajčice (4 komada) narežemo na komade, a masline punjene paprikom (50g) na ploške.

Šunku (100g) narežemo na široke rezance.

U velikoj posudi izmiješamo proso,cvjetaču i rajčice.

Ocijedimo za preljev osušene rajčice pa ih nasjeckamo na sitne komadiće.

Pjenjačom izmješamo maslinovo ulje (4 žlice),2 žlice octa balsamico,limunov sok (žlica),sol,papar,tabasco i origano.

Dodamo osušene rajčice.

Preljev dodamo salati i ostavimo poklopljenu na hladnome 30 minuta.

Začinimo i ukrasimo maslinama i šunkom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg