Salata od pečenog povrća

Povrće (2 patlidžana,2 crvene paprike i 1 ljubičasti luk) operemo,očistimo i narežemo na jednake male kockice.

Patlidžan stavimo u zdjelu,nakapamo sokom polovice limuna,posolimo,natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu.

Nakon pol sata patlidžan ocijedimo,a u zdjelu dodamo papriku i luk.

Sve prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i dobro izmješamo da se svi sastojci sjedine.

Povrće premjestimo u lim za pečenje i stavimo peći 25 minuta u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečeno povrće izvadimo iz pećnice,ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo i hladnjak da se dobro ohladi.

Za to vrijeme u visoku usku posusdu ulijemo ostatak limunovog soka,50 ml maslinovog ulja,narezani češnjak (6 režnja), posolimo i popaprimo po želji i izmiksamo sa štapnim mikserom.

Na ohlađeno povrće dodamo polovice mini-rajčice (200g),iskoštene i narezane crne masline (50g) pa prelijemo pripremljenim preljevom.

Nježno izmješamo i posipamo bosiljkom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom