Salata od pečenog povrća

Povrće (2 patlidžana,2 crvene paprike i 1 ljubičasti luk) operemo,očistimo i narežemo na jednake male kockice.

Patlidžan stavimo u zdjelu,nakapamo sokom polovice limuna,posolimo,natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu.

Nakon pol sata patlidžan ocijedimo,a u zdjelu dodamo papriku i luk.

Sve prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i dobro izmješamo da se svi sastojci sjedine.

Povrće premjestimo u lim za pečenje i stavimo peći 25 minuta u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečeno povrće izvadimo iz pećnice,ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo i hladnjak da se dobro ohladi.

Za to vrijeme u visoku usku posusdu ulijemo ostatak limunovog soka,50 ml maslinovog ulja,narezani češnjak (6 režnja), posolimo i popaprimo po želji i izmiksamo sa štapnim mikserom.

Na ohlađeno povrće dodamo polovice mini-rajčice (200g),iskoštene i narezane crne masline (50g) pa prelijemo pripremljenim preljevom.

Nježno izmješamo i posipamo bosiljkom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom