Pržene okruglice s tjesteninom i umakom od rajčice

Lagano
4
15 min

Sastojci

200 gr Vege pljeskavica suha smjesa
500 gr Tjestenina
3 dcl umaka od rajčice
5 dcl ulje za pečenje

Sadržaj Vege pljeskavice usuti u posudu sa 170 ml vode, dobro promiješati i ostaviti 5 minuta da miruje. Tjesteninu skuhati al dente u puno slane vode. Dok se tjestenina kuha, pripremljenu masu vlažnim rukama oblikovati u male okruglice i pržiti u fritezi ili u tavici u dubokom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. Umak od rajčice zagrijati u loncu. Pomiješati umak s vrućom tjesteninom i razdijeliti na tanjure. Dodati pržene okruglice i ukrasiti peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Vege&Dobro

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom