Modificirani lješnjak krašuljci

Lagano
4
40 min

Sastojci

25 gr maslac
25 gr namaz od lješnjaka
2 Jušna žlica bijeli šećer
2 Jušna žlica smeđi šećer
1 kom vanilin šećer
1 kom bjelanjak
150 gr oštro brašno
50 gr brašno od lješnjaka
1 Jušna žlica prašak za pecivo
3 Jušna žlica voda
50 gr čokolada
1 Jušna žlica ulje od lješnjaka
20 gr prženi lješnjaci

Pećnicu zagrijati na 180° C. Na lim za pečenje staviti masni papir.

Omekšali maslac, obje vrste šećera i vanilin šećer miješati mikserom dok maslac ne postane pjenast i šećer se ne rastopi.

Dodati bjelanjak (bjelanjak ne treba tuči u snijeg).

Brašna pomiješati s praškom za pecivo te naizmjenice s vodom dodavati u smjesu maslaca.

Na kraju u tijesto umiješati nasjeckanu čokoladu.i sitno nasjeckane pržene lješnjake.

Uzimati po jednu punu žličicu tijesta, rukama lagano formirati kuglice ili rezati na ploške i stavljati ih na pripremljeni lim za pečenje.

Peći dok ne poprime zlatnosmeđu boju, otprilike 10 - 15 minuta (po potrebi i duže.)

Ocijeni recept

Recept objavio

DOM

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tanki rezanci za juhu

DOMAĆA TJESTENINA OD PIROVOG BRAŠNA I DOMAĆIH JAJA

2,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Prepeličja jaja

Jaja Japanskih Prepelica

0,20 eur/kom

Eko proizvodi

Prirodni biljni sirupi

9,95 eur/kom

Roze vina

Sagul Rosé

8,63 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Batat

BATAT

1,59 eur/kg

Bagremov med

Med-bagrem

7,96 eur/kg

Ostalo

Orasi

8,00 eur/kg

Ostalo

Čvarci Fra Luka

15,93 eur/kg

Meso peradi

PERAD - EKO uzgoj - KUPUJEMO

6,64 eur/kg

Crna vina

Sagul Plavac mali - crno vino

7,30 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

19,91 eur/kom

Eko proizvodi

Ekološki uzgojen lješnjak

8,63 eur/kg

Eko proizvodi

Prodajem eko kukuruz

0,40 eur/kg