Domaća peciva sa bučinim/koščićnim brašnom

Lagano
6
40 min

Sastojci

1 kom Bučino brašno, šalica
3 kom Glatko brašno, šalice
1 Jušna žlica Šećer
1 Jušna žlica Sol
1 Jušna žlica Bučino ulje
1 kom Suhi kvasac
1 kom Jedna i pol šalice mlake vode

Priprema:

(za pripremu uzmite čajnu šalicu). Pomiješajte sve suhe sastojke. Zatim umijesite tijesto mlakom vodom i ostavite da se diže oko pola sata. Podijelite tijesto na komadiće težine oko 5 dag. Svaki komadić oblikujte u lopticu i stavljajte uz razmak na papir za pečenje. Ostavite da se dižu, a prije pečenja ih lagano premažite kistom sa malo vode i stavite koštice golice. Pecite oko 12 do 15 minuta na temperaturi od 180°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG SILADI

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom