Poljički soparnik

Srednje
4
40 min

Sastojci

500 gr brašno
3 Jušna žlica maslinovo ulje
1 kg blitva
8 kom peršin
5 kom mladi luk
3 kom češanj češnjaka
1 Jušna žlica sol
1 dcl voda

Blitvu očistiti i oprati te odrezati bijelu stabljiku. Dobro osušiti pa narezati na trakice, odložiti u duboku zdjelu i dodati usitnjeni mladi luk i peršin. Sve zajedno posoliti i preliti maslinovim uljem. Promiješati i odložiti na stranu.

Potom zamijesiti tijesto: brašno, dvije žlice maslinovog ulja, malo soli, i vode po potrebi.Kada ste dobili polutvrdo tijesto, podijeliti na dva dijela jednake veličine, pa malo ostaviti na stranu da se odmori.

Prebaciti tijesto na pobrašnjenu dasku i jednu po jednu razvući u oblik kruga da stane u lim za pečenje. Razvaljanu polovicu tijesta staviti na pobrašnjen lim za pečenje uz pomoć valjaka za tijesto pazeći da kora ne pukne. Rasporediti blitvu, pa preklopiti soparnik drugom korom. Drugu koru prstima razvući da bude jednake veličine kao i donja kora, pa obje zajedno podviti prema limu za pečenje. Vilicom izbosti gornju koru na par mjesta da izlazi para.

Soparnik peći u već zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta. Soparnik je pečen kada porumeni. Izvaditi ga iz pećnice te premazati maslinovim uljem u koji se doda protisnuti češnjak.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom