Koštice golice pod čokoladnim pokrivačem

Srednje
7
40 min

Sastojci

120 gr bučine golice (mljevene)
3 kom jaja
120 gr maslac
4 Jušna žlica smeđi šećer
6 Jušna žlica jogurt
180 gr glatko brašno t-850
1 Jušna žlica soda bikarbona
100 gr čokolada za kuhanje
3 Jušna žlica bučino ulje

Koštice golice sušite na 50°C u pećnici ili pecite na tavi na slaboj vatri, pazeći da ne pregore. Osušene i ohlađene sameljite u mlincu za orašaste plodove. Izmiksajte maslac, 2 žlice šećera i vanilin šećer. Postepeno dodajte žumanjke, jogurt i brašno pomiješano sa sodom bikarbonom. Miksajte dok dobijete glatku smjesu. Umiješajte mljevene koštice. Bjelanjke istucite sa preostalim šećerom u čvrsti snijeg i postepeno dodajte smjesi lagano miješajući kuhačom. Pecite u manjem limu na 160°- 170°C dvadesetak minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Na pari otopite 10 dag čokolade za kuhanje i dodajte 2-3 žlice bučinog ulja i lagano izmiješajte.

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG SILADI

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom