Svinjski lungić u pivu

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kom lungić
3 kom crveni luk
4 kom češanj češnjaka
4 dcl svijetlo pivo
3 Jušna žlica senf
2 Jušna žlica med
7 kom krumpir
2 Jušna žlica maslinovo ulje
4 Jušna žlica kumin
1 Prstohvat cimet
3 Jušna žlica sol
2 Jušna žlica papar

Marinadu pripremite dan ranije, kako bi se lungić marinirao.

Marinadu pripremite tako da na ulju 15ak minuta prepržite crveni luk, zatim dodajte češnjak, kumin i prstohvat cimeta. Nakon jedne do dvije minute dodajte pivo, senf i med. Dodajte također malo soli i papra te ostaviti da provrije.

Kada se marinada dovoljno ohladila, izmiksajte ju u blenderu.

Lungić ostavite u marinadi, poklopljen, u hladnjaku do sutradan.

Lungić sutradan izvadite iz marinade, obrišite ga, posolite i popaprite te na najjačoj vatri pržite dok sa svih strana ne poprimi zlatnosmeđu boju. To će omogućiti da lungić ostane pun sokova dok se bude pekao u pećnici.

Krumpir skuhajte, nemojte ga prekuhati, već na pola te ga stavite u vatrostalnu posudu i na krumpire stavite prethodno kratko proprženi lungić te zalite sokovima iz tave. Lungić pečete na 180 stupnjeva 40ak minuta.

Lungić i krumpir bi nakon 40ak minuta trebali biti mekani. Sokove od pečenja stavite u posebnu tavu, u koju dodajete marinadu u kojoj je bio lungić, ostavite provre te dodajte žlicu brašna kako bi umak bio gušći.

Lungić narežite te ga posluzite uz krumpir i umak.

U slast!

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

nf4kz4

03.08.2024 23:24

iybpea

07.08.2024 17:10

d0dt1w

25.08.2024 08:05

b31o4t

28.08.2024 21:31

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg