Bakina štrudla od jabuka s domaćim korama

Srednje
6
100 min

Sastojci

350 gr brašno
1 kom jaje
2 Jušna žlica biljno ulje
1 Prstohvat sol
2 dcl mlaka voda
5 kom jabuke
2 Jušna žlica cimet
3 Jušna žlica šećer
1 kom vanilin šećer
1 kom korica od limuna
3 Jušna žlica prezla

Zamijesite sastojke za smjesu (brašno, jaje, biljno ulje, prstohvat soli, mlaku vodu) te izrežite na dva djela, stavite kap ulja, pokrijte krpom i ostavite da se odmori na mlakom mjestu 20-tak minuta minimalno. Dok se smjesa odmara, izgratajte jabuke te ocijedite višak soka. Kada se smjesa odmori, razvaljajte ju, stavite jabuke te ih pospite prezlom (jabuke puste sok), stavite 2 žlice ulja. U pleh pecite na 180 stupnjeva, 50 minuta dok se ne zarumeni. Pričekajte da se ohladi i uživajte! :)

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom