Kamenice na dva načina

Lagano
2
20 min

Sastojci

24 kom Kamenice
1 Jušna žlica Limunov sok
1 Jušna žlica Maslinovo ulje
1 Prstohvat Sol i papar
1 kom Češnjak
1 Prstohvat Peršin

Priprema

1. Izvaditi kamenice iz školjke i staviti ih u zdjelicu sa mješavinom limunovog soka i maslinovog ulja(isti omjer), zgnječenim češnjakom, sitno isjeckanim peršinom, soli i paprom.

Sve staviti da zakuhaju (niti minutu), jako kratko.

Kada prokuha sa žlicom puniti školjke kamenica, po kamenicu i malo sosa i poslužiti.

2. Drugi način pripreme je ne vaditi kamenice iz školjke već ih napuniti sa gore navedenim sosom i staviti na kratko na roštilj, a može i pod gril.

U slast.

Ocijeni recept

Recept objavio

Robek d.o.o.

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tinktura

Tinktura od industrijske konoplje 100 ml

100,00 kn/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Ulje od smilja

Kvalitetno ekološko ulje smilja

1000,00 eur/kg

Borovnica

Svježe borovnice

60,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Višnje

Svježe višnje (velike)

20,00 kn/kg

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Energetske pločice

BIO proteinska pločica - MIX paket / 15kom

225,00 kn/kom

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Grašak

Kupujem svježi neočišćeni grašak iz domaćeg uzgoja

40,00 kn/kom