Pileći wok s domaćim povrćem

Srednje
1
30 min

Sastojci

100 gr Pileća prsa
1 Jušna žlica Soja sos
1 kom Gustin
20 gr Bambus
1 kom Mrkva
1 kom Tikvica
1 kom Glavica kupusa
1 Jušna žlica Zamrznuti grašak

UMAK:

1 žličica soja sosa

1 žličica meda

1 žličica gustina

Priprema:

1. Povrće narežete na srednje velike komade. Da se lijepo mogu hvatati štapićima.

2. Piletinu narežete na tanke trakice, operete u vodi i osušite.

3. Dodajte gustin, med i soja sos i dobro promiješate.

4. Zagrijete wok i kada je vruć stavite malo ulja.

5. Ispeći piletinu. Rasporediti ju na dno woka i pustiti par minuta dok ne dobije lijepu boju. Onda sve komade okrenete.

6. Kad je piletina spremna izvadite ju iz woka. Ubacite povrće i postite ga par minuta. Po potrebi dodajete ulje.

7. Ubacite piletinu te pustite mješavinu par minuta da se dobro peče.

8. Na kraju zalijete umakom i promiješate.

Posluživanje:

Napravite malo riže ili rižinih rezanaca i pomiješate sve zajedno.

Savjet!

Ako ne volite slano stavite manje soja umaka i dodajte malo vode.

U umak slobodno dodajte malo vode, pa će mu trebati duže da se zgusne. Imat ćete više vremena za promiješati sve sastojke.

Piletinu možete peči na srednjoj vatri, a pojačati na najjaču tek kada ubacite povrće.

Ocijeni recept

Recept objavio

Robek d.o.o.

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg