Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru

06.06.2017

Stopama legendarnog Casanove

Ovaj jedinstven događaj u srcu Vrsara omogućava Vam da se vratite u 18. stoljeće, stoljeće u kojemu je srca brojnih žena slamao poznati ljubavnik – Giacomo Casanova.

„Stari samanj pod kaštelom“ dvodnevna je manifestacija koja će se održati 23. i 24. lipnja 2017. godine u Vrsaru, malom istarskom gradiću na jadranskoj obali. Uz ulične svirače i folklor, imat ćete priliku okusiti autohtone istarske proizvode poput istarskog pršuta, sira ili vrhunskih vina!

Šetnja kroz prošlost

Legenda kaže da je poznati romantik Casanova svoje ljubavno umijeće „brusio“ i u Vrsaru. Zato su se domaćini odlučili vratiti u 18. stoljeće i dočarati nam kako je stari grad izgledao u Casanovino doba.

Već na ulazu u stari grad dočekat će Vas čuvari zidina obučeni u autohtone kostime, a priču o povijesti grada nastavit će Vam pričati kostimirani voditelji dok Vas vode kroz uličice kojima su nekad hodali plemići, trgovci i pučani, starosjedioci Vrsara.

Put će Vas dovesti i do žile kucavice svakog grada, trga, gdje su se sastajali trgovci iz raznih dijelova svijeta razmjenjujući robu s vrsarskim zanatskim obrtnicima. Danas, 300 godina poslije, imate priliku vidjeti kako su izgledali stari zanati i kako se izrađuju autohtoni hrvatski suveniri.

Hrana  i pića dostojni plemića

Osim zagarantirane zabave, glazbe i plesa za koji će biti zaduženi ulični glazbenici te lokalne folklorne skupine, posjetitelji ove tradicionalne vrsarske manifestacije imat će priliku uživati u najpoznatijim istarskim jelima i pićima.

Istarske delicije poput pršuta, sira i drugih mesnih proizvoda bit će servirane u svakom kutku starog grada, a da Vam grlo ne bude suho moći ćete se okrijepiti istarskim vinom. Za potpuni užitak, organizatori ove manifestacije osladit će vaš dolazak poznatim fritulama, medom i lavandom.

Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru održava se zadnji vikend u lipnju (23. i 24.). Ako ste proizvođač autohtonih istarskih proizvoda ili pak potražujete iste, javite nam se. Burza hrane Vas očekuje!

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Svinjsko meso

Potražujemo svinjsko meso

20,00 kn/kg

Ostalo

Buđola od crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Krumpir

Domaći krumpir - Liseta

3,50 kn/kg

Kravlje mlijeko

Kravlje mlijeko na tjednoj bazi

0,48 eur/L

Ostalo

BRAŠNO OD BATATA/FLOUR&FARINA

80,00 kn/kg

Eko proizvodi

Eko grah trešnjevac

30,00 kn/kg

Jabuke

Jabuke

5,00 kn/kg

Drugi sirevi

Skuta na tjednoj bazi

1,85 kn/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

50,00 kn/kg

Ostalo

Pečenica sa slaninom

100,00 kn/kg

Ostalo

prodaja mesa i živih jelena

3800,00 kn/kom

Voće u medu

Med od kadulje sa suhim smokvama i orasima

15,00 kn/kom

Lješnjak

Lješnjak - očišćeni

70,00 kn/kg

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Lješnjakovo brašno

35,00 kn/kom

Med od agacije

Bagremov med u kantama od 29kg

30,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice