Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru

06.06.2017

Stopama legendarnog Casanove

Ovaj jedinstven događaj u srcu Vrsara omogućava Vam da se vratite u 18. stoljeće, stoljeće u kojemu je srca brojnih žena slamao poznati ljubavnik – Giacomo Casanova.

„Stari samanj pod kaštelom“ dvodnevna je manifestacija koja će se održati 23. i 24. lipnja 2017. godine u Vrsaru, malom istarskom gradiću na jadranskoj obali. Uz ulične svirače i folklor, imat ćete priliku okusiti autohtone istarske proizvode poput istarskog pršuta, sira ili vrhunskih vina!

Šetnja kroz prošlost

Legenda kaže da je poznati romantik Casanova svoje ljubavno umijeće „brusio“ i u Vrsaru. Zato su se domaćini odlučili vratiti u 18. stoljeće i dočarati nam kako je stari grad izgledao u Casanovino doba.

Već na ulazu u stari grad dočekat će Vas čuvari zidina obučeni u autohtone kostime, a priču o povijesti grada nastavit će Vam pričati kostimirani voditelji dok Vas vode kroz uličice kojima su nekad hodali plemići, trgovci i pučani, starosjedioci Vrsara.

Put će Vas dovesti i do žile kucavice svakog grada, trga, gdje su se sastajali trgovci iz raznih dijelova svijeta razmjenjujući robu s vrsarskim zanatskim obrtnicima. Danas, 300 godina poslije, imate priliku vidjeti kako su izgledali stari zanati i kako se izrađuju autohtoni hrvatski suveniri.

Hrana  i pića dostojni plemića

Osim zagarantirane zabave, glazbe i plesa za koji će biti zaduženi ulični glazbenici te lokalne folklorne skupine, posjetitelji ove tradicionalne vrsarske manifestacije imat će priliku uživati u najpoznatijim istarskim jelima i pićima.

Istarske delicije poput pršuta, sira i drugih mesnih proizvoda bit će servirane u svakom kutku starog grada, a da Vam grlo ne bude suho moći ćete se okrijepiti istarskim vinom. Za potpuni užitak, organizatori ove manifestacije osladit će vaš dolazak poznatim fritulama, medom i lavandom.

Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru održava se zadnji vikend u lipnju (23. i 24.). Ako ste proizvođač autohtonih istarskih proizvoda ili pak potražujete iste, javite nam se. Burza hrane Vas očekuje!

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bijela vina

Malvazija

15,00 kn/L

Ostalo

EVITA - hladno prešano konopljino ulje 250 ml

55,00 kn/kom

Pjenušava vina

Pjenušac NECTARIS Brut

75,00 kn/kom

Meso peradi

Pileći batak i zabatak

25,00 kn/kg

Jetra

Teleća jetrica

45,00 kn/kg

Tagliatelle

Tjestenina od pira

50,00 kn/kg

Ostalo

Ocat Jabučni 1L

10,00 kn/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

70,00 kn/L

Blitva

Blitva

10,00 kn/kg

Crna vina

Gamé 2012. crno kvalitetno vino 1L

20,00 kn/kom

Ostalo

Hren sviježi,korijen

20,00 kn/kg

Suncokretovo ulje

Hladno prešano ulje suncokreta

40,00 kn/L

Dimljeni mesni proizvodi

Domaći kulen

200,00 kn/kg

Mrkva

Mrkva

3,00 kn/kg

Vrganji

Vrganji

95,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice