Registriraj se

Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru

06.06.2017

Stopama legendarnog Casanove

Ovaj jedinstven događaj u srcu Vrsara omogućava Vam da se vratite u 18. stoljeće, stoljeće u kojemu je srca brojnih žena slamao poznati ljubavnik – Giacomo Casanova.

„Stari samanj pod kaštelom“ dvodnevna je manifestacija koja će se održati 23. i 24. lipnja 2017. godine u Vrsaru, malom istarskom gradiću na jadranskoj obali. Uz ulične svirače i folklor, imat ćete priliku okusiti autohtone istarske proizvode poput istarskog pršuta, sira ili vrhunskih vina!

Šetnja kroz prošlost

Legenda kaže da je poznati romantik Casanova svoje ljubavno umijeće „brusio“ i u Vrsaru. Zato su se domaćini odlučili vratiti u 18. stoljeće i dočarati nam kako je stari grad izgledao u Casanovino doba.

Već na ulazu u stari grad dočekat će Vas čuvari zidina obučeni u autohtone kostime, a priču o povijesti grada nastavit će Vam pričati kostimirani voditelji dok Vas vode kroz uličice kojima su nekad hodali plemići, trgovci i pučani, starosjedioci Vrsara.

Put će Vas dovesti i do žile kucavice svakog grada, trga, gdje su se sastajali trgovci iz raznih dijelova svijeta razmjenjujući robu s vrsarskim zanatskim obrtnicima. Danas, 300 godina poslije, imate priliku vidjeti kako su izgledali stari zanati i kako se izrađuju autohtoni hrvatski suveniri.

Hrana  i pića dostojni plemića

Osim zagarantirane zabave, glazbe i plesa za koji će biti zaduženi ulični glazbenici te lokalne folklorne skupine, posjetitelji ove tradicionalne vrsarske manifestacije imat će priliku uživati u najpoznatijim istarskim jelima i pićima.

Istarske delicije poput pršuta, sira i drugih mesnih proizvoda bit će servirane u svakom kutku starog grada, a da Vam grlo ne bude suho moći ćete se okrijepiti istarskim vinom. Za potpuni užitak, organizatori ove manifestacije osladit će vaš dolazak poznatim fritulama, medom i lavandom.

Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru održava se zadnji vikend u lipnju (23. i 24.). Ako ste proizvođač autohtonih istarskih proizvoda ili pak potražujete iste, javite nam se. Burza hrane Vas očekuje!

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Lješnjak

Lješnjak

60,00 kn/kg

Drugi sirevi

Sir

1,00 kn/kg

Slanina

EKO-SLANINA (dobar kolesterol) OD CRNE SVINJE MANGULICE

180,00 kn/kg

Teleće meso

SVJEŽA EKO - TELETINA

70,00 kn/kg

Meso peradi

PERAD - EKO uzgoj - KUPUJEMO

50,00 kn/kg

Mrkva

Mrkva

1,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Domaće dalmatinsko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

EKO-KULEN SEKA (Blaga ili Ljuta)

240,00 kn/kg

Sadnice

Presadnice batata za sezonu 2019.

2,00 kn/kom

Drugi sirevi

Rakovački SVJEŽI SIR

30,00 kn/kg

Bagremov med

Domaći med IDEALAN ZA POKLONE 450g

25,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eko zimnica

30,00 kn/kom

Proizvodi bez šećera

SteviQ coffee 3u1 original 300g

49,98 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice