Pomiješamo 3 žlice mljevenog zelenog papra i sitno narezanu 1 glavicu luka i tom mješavinom premažemo odreske (4 bifteka debljine 2 cm) sa obje strane.
50g maslaca zagrijemo u tavi i na njemu spečemo odreske s obje strane.
Posolimo ih i premjestimo u drugu tavu za flambiranje.
U tavi u kojoj su se pekli odresci pripremimo umak: dodamo 2dl vrhnja za kuhanje i po potrebi podlijemo sa malo tople vode i kratko propirjamo.
Odreske u tavi ponovo zagrijemo i prelijemo sa 0,5dl konjaka i zapalimo.
Kad se vatra ugasi prelijemo ga prethodno pripremljenim umakom.
Prilog:
2 žlice maslinovog ulja zagrijemo na tavi i stavimo sitno nasjeckanu 1 glavicu luka,kratko popržimo i dodamo 300g mahuna.
Posolimo po želji i podlijemo s malo tople vode te propirjamo na laganoj vatri 15 minuta.
Prokulice (150g ) i njoke (600g) skuhamo zasebno u slanoj vodi i dodamo ih u umak.
Tople odreske poslužimo u umaku sa pirjanim povrćemi i njokima.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj