U posudi zagrijte maslinovo ulje, te dodajte sitno kosani luk, celer i začinite (sol). Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, te dodajte češnjak, kratzko pirjajte i dodajte rižu.Pojačajte vatru. Nakon što je riža postala lagano prozirna, ulijet bijelo vino te uz stalno miješanje pirjajte jos nekoliko minuta. Nakon 10-ak minuta, polako podljevajte sa temeljcem (pilećim), začinite (sol), te smanjite vatru. Nastavite polako podljevati temeljcem, uz stalno miješanje.
Za to vrijeme tanko narežite gljive, te ih pržite na maslinovom ulju i timjanu. Nakon minutu dvije, začinite (sol). Pržite gljive još vrlo kratko, te dodajte vrlo mali čilija i par kapi limunovog soka.
Polovicu gljiva nakon prženja usitnite, te sve zajedno umiješajte sa rižom. Začinite po potrebi te poslužite.
Posluživanje :
- ovako pripremljen rižoto možete poslužiti na podlozi od zelene salate koju ste nasjekli na tanke rezance. pospite kosanim peršinom.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj