Hladna juha od avokada i krastavaca

Jušni temeljac (svijetli temeljac od peradi) - kosti prije kuhanja blanširati u vreloj vodi minutu ili dvije kako bi odstranili višak masnoća.

Izvaditi kosti te ih staviti u hladnu vodu.

Dodati grubo narezano začinsko povrće (mrkvu, celer, luk).

Nakon 40 minuta dodati svježeg lista peršina i pustiti da sve kuha još 40 minuta.

Na kraju dodati papar i sol.

Preporuka:

Temeljac se može zalediti i koristiti po potrebi.

Očišćeni i narezani krastavac ubacimo u mikser te dodamo meso avokada, iscijeđeni sok limuna, ljutu papričicu i maslinovo ulje.

Sve dobro izmiksamo i lagano dodajemo procijeđeni svijetli temeljac od peradi kako bi sjedinili masu.

Smjesu miješamo pjenjačom nekoliko minuta a na kraju dodamo narezanog kopra.

Ovako pripremljenu hladnu juhu od avokada i karastavaca možemo poslužiti u visokoj čaši ili zdjelici za juhu. Možemo ju ukrasiti sa nekoliko tankih ploškica avokada.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prirodni slatkiši

Klašuni

25,00 kn/kom

Bijeli luk

ČEŠNJAK DOMAĆI - AKCIJA

19,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom crnog kima 250 g

45,00 kn/kom

Ostalo

Pečenica sa slaninom

100,00 kn/kg

Bijeli luk

Domaći bijeli luk

25,00 kn/kg

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Lješnjakovo brašno

35,00 kn/kom

Jogurt

POKLON PAKET kefir exkluziv

90,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eko grah trešnjevac

30,00 kn/kg

Bagremov med

Bagremov med u kantama od 29kg

30,00 kn/kg

Heljda

Heljda

5,00 kn/kg

Ostalo

Buđola od crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Cvjetni med

Domaći cvjetni med

45,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom aronije 250 g

45,00 kn/kom

Slanina

Slavonska slanina

100,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći batak i zabatak bez kosti i kože

21,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice