Hladna juha od avokada i krastavaca

Jušni temeljac (svijetli temeljac od peradi) - kosti prije kuhanja blanširati u vreloj vodi minutu ili dvije kako bi odstranili višak masnoća.

Izvaditi kosti te ih staviti u hladnu vodu.

Dodati grubo narezano začinsko povrće (mrkvu, celer, luk).

Nakon 40 minuta dodati svježeg lista peršina i pustiti da sve kuha još 40 minuta.

Na kraju dodati papar i sol.

Preporuka:

Temeljac se može zalediti i koristiti po potrebi.

Očišćeni i narezani krastavac ubacimo u mikser te dodamo meso avokada, iscijeđeni sok limuna, ljutu papričicu i maslinovo ulje.

Sve dobro izmiksamo i lagano dodajemo procijeđeni svijetli temeljac od peradi kako bi sjedinili masu.

Smjesu miješamo pjenjačom nekoliko minuta a na kraju dodamo narezanog kopra.

Ovako pripremljenu hladnu juhu od avokada i karastavaca možemo poslužiti u visokoj čaši ili zdjelici za juhu. Možemo ju ukrasiti sa nekoliko tankih ploškica avokada.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crveni luk

Luk šalota

15,00 kn/kg

Ostalo

Crna mast

7,00 eur/kg

Ostalo

Kulenova seka

200,00 kn/kg

Matična mliječ

Kraljevski nektar - 400 g

150,00 kn/kom

Som

Som fileti

18,00 kn/kg

Leća

Leća

35,00 kn/kom

Pršut

Crni pršut - pršut od crne slavonske svinje

200,00 eur/kg

Juneće meso

Junetina

35,00 kn/kg

A - jaja težine 60 - 65 g

Domaća kokosija jaja

1,00 kn/kom

Ostalo

Bučine sjemenke 0,5 kg

30,00 kn/kom

Juneće meso

EKO - JUNEĆE MESO

55,00 kn/kg

Panceta

Slanina od crne svinje

100,00 kn/kg

Juneće meso

Juneće meso

55,00 kn/kg

Jakobova kapica

Američke jakobove kapice

100,00 kn/kom

Teleće meso

Teletina - prodaja teladi autohtone pasmine Lička Buša za obradu ili rasplod

30,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice