Registriraj se

Hladna juha od avokada i krastavaca

Jušni temeljac (svijetli temeljac od peradi) - kosti prije kuhanja blanširati u vreloj vodi minutu ili dvije kako bi odstranili višak masnoća.

Izvaditi kosti te ih staviti u hladnu vodu.

Dodati grubo narezano začinsko povrće (mrkvu, celer, luk).

Nakon 40 minuta dodati svježeg lista peršina i pustiti da sve kuha još 40 minuta.

Na kraju dodati papar i sol.

Preporuka:

Temeljac se može zalediti i koristiti po potrebi.

Očišćeni i narezani krastavac ubacimo u mikser te dodamo meso avokada, iscijeđeni sok limuna, ljutu papričicu i maslinovo ulje.

Sve dobro izmiksamo i lagano dodajemo procijeđeni svijetli temeljac od peradi kako bi sjedinili masu.

Smjesu miješamo pjenjačom nekoliko minuta a na kraju dodamo narezanog kopra.

Ovako pripremljenu hladnu juhu od avokada i karastavaca možemo poslužiti u visokoj čaši ili zdjelici za juhu. Možemo ju ukrasiti sa nekoliko tankih ploškica avokada.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cvjetni med

Cvjetni med u kantama od 29 kg

23,00 kn/kg

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Prirodni (100%) sokovi

Sok prirodni staklenka 1l (jabuka-cikla)

8,00 kn/L

Juneće meso

EKO - JUNEĆE MESO

55,00 kn/kg

Teleće meso

SVJEŽA EKO - TELETINA

70,00 kn/kg

Eko proizvodi

Eko zimnica

30,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

EKO-KULEN SEKA (Blaga ili Ljuta)

240,00 kn/kg

Proizvodi bez šećera

SteviQ coffee 3u1 original 300g

49,98 kn/kom

Proizvodi bez šećera

SteviQ Kakao napitak 200g

29,99 kn/kom

Meso peradi

Pileće bijelo meso

34,00 kn/kg

Meso peradi

PERAD - EKO uzgoj - KUPUJEMO

50,00 kn/kg

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Krumpir

PLAVI KROMPIR

15,00 kn/kg

Drugi sirevi

Sir

1,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO masline s košticama

25,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice