Hladna juha od avokada i krastavaca

Jušni temeljac (svijetli temeljac od peradi) - kosti prije kuhanja blanširati u vreloj vodi minutu ili dvije kako bi odstranili višak masnoća.

Izvaditi kosti te ih staviti u hladnu vodu.

Dodati grubo narezano začinsko povrće (mrkvu, celer, luk).

Nakon 40 minuta dodati svježeg lista peršina i pustiti da sve kuha još 40 minuta.

Na kraju dodati papar i sol.

Preporuka:

Temeljac se može zalediti i koristiti po potrebi.

Očišćeni i narezani krastavac ubacimo u mikser te dodamo meso avokada, iscijeđeni sok limuna, ljutu papričicu i maslinovo ulje.

Sve dobro izmiksamo i lagano dodajemo procijeđeni svijetli temeljac od peradi kako bi sjedinili masu.

Smjesu miješamo pjenjačom nekoliko minuta a na kraju dodamo narezanog kopra.

Ovako pripremljenu hladnu juhu od avokada i karastavaca možemo poslužiti u visokoj čaši ili zdjelici za juhu. Možemo ju ukrasiti sa nekoliko tankih ploškica avokada.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Juneće meso

Juneće meso

55,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

100,00 kn/L

Ostalo

Namaz od bucinih kostica

25,00 kn/kom

Meso divljači

Fazan

100,00 kn/kom

Jetra

Teleća jetrica

45,00 kn/kg

Panceta

Slanina od crne svinje

100,00 kn/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

15,00 kn/kg

Bijela vina

Malvazija

15,00 kn/L

Matična mliječ

Kraljevski nektar - 400 g

150,00 kn/kom

Kravlji sir

Domaći dimljeni kravlji sir

70,00 kn/kg

Svinjsko meso

Svinjska rebarca

30,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći batak i zabatak

25,00 kn/kg

Ostalo

EVITA - hladno prešano konopljino ulje 250 ml

55,00 kn/kom

Suncokretovo ulje

Hladno prešano suncokretovo ulje

5,00 eur/L

Bijela vina

Graševina 2016. - kvalitetno vino 1L

20,85 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice