Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suncokretovo ulje

Hladno prešano suncokretovo ulje

5,00 eur/L

Crna vina

Gamé 2014. crno kvalitetno vino 1L

18,00 kn/kom

Kontinentalni puž

Svježi puževi

10,00 kn/kg

Blitva

Blitva

10,00 kn/kg

Bijela vina

Malvazija

15,00 kn/L

Pjenušava vina

Pjenušac NECTARIS Brut

75,00 kn/kom

Svinjsko meso

Crna slavonska svinja

20,00 kn/kom

Drugi sirevi

Sir sa začinima

50,00 kn/kg

Slanina

Domaći suhi špek

50,00 kn/kg

Meso divljači

Jelenji but

145,00 kn/kg

Sušene kobasice

Domaća suha kobasica

70,00 kn/kg

Ostalo

Hladno prešano ulje lješnjaka

300,00 kn/L

Krumpir

Krumpir

3,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

100,00 kn/L

Mrkva

Mrkva

3,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice