Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Pršut

Crni pršut - pršut od crne slavonske svinje

200,00 eur/kg

Meso peradi

Pileće bijelo meso

34,00 kn/kg

Meso peradi

Domaća piletina

27,00 kn/kg

Leća

Leća

35,00 kn/kom

Ostalo

Brašno od lješnjaka

80,00 kn/kg

Svinjsko meso

Svinjsko pakirano meso 50kg/tjedno

40,00 kn/kg

Juneće meso

Junetina

35,00 kn/kg

Maslinovo ulje

MASLINOVO ULJE LECCINO

135,00 kn/kom

A - jaja težine 60 - 65 g

Domaća kokosija jaja

1,00 kn/kom

Ostalo

Dagnje

15,00 kn/kg

Bagremov med

Med bagrem

50,00 kn/kom

Drugi sirevi

Sir sa začinima

50,00 kn/kg

Crveni luk

Luk šalota

15,00 kn/kg

Sušene kobasice

CRNA SEKA

300,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice